zz

PoëzieRevue XL in beeld


Het is dinsdag 14 mei 14:00 uur. Dichter des Vaderlands Anne Vegter verklaart PoëzieRevue XL voor geopend.

Jongeren van het Zuiderlicht College hadden de primeur door als eerste op te treden in PoëzieRevue XL. Aan het einde van de voorstelling kwamen Shakur, Vanety en Annie als winnaars uit de bus.

 


vlnr: Shakur, Vanety en Annie

Woensdagmorgen 15 mei streden jongeren van het Clusius College uit Amsterdam Noord om het mooiste gedicht. In een tot de nok toe gevuld Theater van ‘t Woord reikte aan het eind van een spannende voorstelling Dichters des Vaderlands Anne Vegter namens de jury de eerste prijs uit aan Aisha Mahabier. Zij schreef het gedicht ‘Zwarte schaduw’. Caitlin van Ankeren ging er met de tweede prijs vandoor. Gesteund door haar klasgenoot Anouk droeg zij het ontroerende gedicht ‘Mijn moeder’ voor. Lara sleepte met haar gedicht ‘Meisje’ de derde prijs in de wacht.

 


Anouk en Caitlin bij de prijsuitreiking

Afbeelding verwijderd.
Woensdagmiddag presenteerden jongeren van het Wellantcollege Linnaeus en het Westburg College hun eigen gedicht. Op de foto boven staan in volgorde van links naar rechts: (de vijf bekerwinnaars en daarna de vijf eervolle vermeldingen) Nurbanu, Dylan, Hediil, Philip, Asiya, Youssef, Souad, Imane, Angela en Edo



  Donderdagmorgen reikte jurylid dichter Tsead Bruinja de Eerste Prijs uit aan Alexo van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Op de voorgrond gebarentolk Dorothee Limburg. Op de achtergrond de overige winnaars.

Afbeelding verwijderd.
  Anouk (midden) van het Orion College ontving uit handen van dichter Ted van Lieshout de 1e prijs voor haar gedicht ‘Baby in de mand’. Dylan (rechts) ging er vandoor met de 2e prijs. Hij schreef het gedicht Neurologie.

Donderdagmiddag stonden jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer op de planken van Theater van 't Woord. Dichter Ellen Deckwitz reikte namens de jury de eerste prijs uit aan Julian van der Hoef voor zijn gedicht ‘Het bos’. Djeiro sleepte met zijn gedicht ‘Kussen’ de tweede prijs in de wacht. Michael werd derde. Hij schreef het gedicht ‘King Boo’.

Afbeelding verwijderd.
Van links naar rechts Julian, Djeiro, Michael



 


De winnaars van het Montessori Lyceum Amsterdam!  Vlnr: Amira Hamraoui (3e prijs), Lisa (2e prijs) en Mees Bangert (1e  prijs)

 


In de laatste Revue presenteerden jongeren van het Montessori College Oost hun eigen gedicht. De winnaars vlnr: Robin 1e Prijs, Faouzi el Hannouti, 2e Prijs en Lamiae Kandoussi 3e Prijs