Poëziewedstrijd Kasteeljuweel: kijk mee met P.C.!

Het thema van deze tiende editie is KIJK MEE MET P.C. Vijf eigentijds vormgegeven „kijkvensters? geven uitzicht op vijf bijzondere plekken. De kijkvensters staan om het Muiderslot. Het zijn kunstwerken waar je ook echt doorheen kunt kijken. Deze plekken zijn verbonden aan thema?s uit het leven en werk van P.C. Hooft. Zoals: Hooft en de liefde, Hooft en het Muiderslot. De workshops zijn zo veel mogelijk buiten op het terrein van het Muiderslot. Het project wordt afgesloten met een feestelijke finale in de Ridderzaal. Deze feestelijke bijeenkomst is alleen voor genodigden.

 

foto: studokunsteneducatie.blogspot.com

Dit jaar kan iedereen via de Facebookpagina van het Kasteel Muiderslot en School der Poëzie stemmen op de gedichten door op ‘Vind ik leuk’ te klikken. De jonge ‘dichters’  met de meeste voorkeursstemmen dingen mee naar de “Hooft”-prijs in juni met een voordracht voor een professionele jury in de Ridderzaal van het Muiderslot. Stemmen kan tot en met 28 juni. De jury bestaat uit de dichters Tjitse Hofman, Jos van Hest en Ida Schuurman, educatief medewerker bij het Muiderslot.

P.C.Hooft werd in 1609 benoemd tot drost van Muiden en baljuw van het Gooiland. In die functie bewoonde hij het Muiderslot gedurende 38 jaar. Hooft werd vooral bekend door zijn vele gedichten, sonnetten, brieven en toneelspelen, maar richtte zich ook op de staatkunde en geschiedenis.