afbeelding app

Prijsuitreiking Amsterdamse PoëziePrijs

Ruim 1000 jongeren uit alle hoeken van Amsterdam hebben begin dit jaar een gedicht geschreven voor de Amsterdamse PoëziePrijs 2023: een échte poëzieprijs voor jongeren! Gedichten die vertellen wat hen beweegt en bezielt, wat denken zij over hun leven, wat denken zij over hun stad. 

Op woensdag 7 juni 2023 om 15:00 uur vindt in het theater van de OBA Oosterdok de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Amsterdamse Poëzieprijs voor jongeren: wie wint de hoofdprijs van € 500?


De uitreiking wordt gepresenteerd door Edson da Graça.
Verschillende Amsterdamse kunstenaars laten tijdens de uitreiking hun interpretatie van de geschreven gedichten zien:

  • Animaties van Glitterende Eenhoorn
  • Beeldende kunst van Sanne van Balen en Salomé Roodenburg
  • Rap van Mc Lost
  • Een lied van artiest en producer Babs
  • Dans van breakdancers Clanton & Sevda

De aanstekelijke muziek van de Brass Rave Unit maakt het een groot feest en DJ Clarioca draait de middag aan elkaar met swingende muziek!

In mei heeft een professionele en vakkundige jury, bestaande uit Gershwin Bonevacia (voormalig stadsdichter), Babs Gons (dichter, spoken word), Menno Hartman (uitgeverij van Oorschot) Aleid Truijens (columnist Volkskrant), Fenna Ulichki, (stadsdeelvoorzitter West) zich gebogen over de gedichten. Ze kiezen een eerste prijs (€ 500), een tweede prijs (€ 250) en een derde prijs (€ 100) en maken de winnaars bekend op 7 juni.

Wees welkom!

Toegang: € 7,50 / € 3,75 (OBA-leden)

 

De Amsterdamse PoëziePrijs is een initiatief van het Fons Vitae Lyceum. Samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam en School der Poëzie hopen ze dit van jaar tot jaar te kunnen voortzetten.

fvoba