logo read my world
12,13 en 14 oktober in de Tolhuistuin (Amsterdam)

Read My World Festival

Het programma is bekend, de kaartverkoop is gestart. Read My World staat dit jaar in het teken van Black USA. Met meer dan 70 internationale gasten. Bekijk hier het programma. School der Poëzie organiseert drie boeiende programma's op dit internationale literatuurfestival.  

Vrijdag 13 oktober 11.00 uur: Read My World Revue
In een vrolijk theaterprogramma presenteren ongeveer dertig Amsterdamse jongeren hun eigen gedicht, geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse festivalgasten. Schrijvers Kleaver Cruz en Rickey Laurentiis gaan tussentijds onder de bezielende leiding van journalist Bahram Sadeghi met de scholieren en het publiek in gesprek over de rol van poëzie in het leven in Nederland en de Verenigde Staten.

Deelnemende Amsterdamse scholen:
Open Schoolgemeenschap Bijlmer, SG Reigersbos en Lyceum Amsterdam.

Vrijdag 13 oktober 14:00 uur: Read My World Revue
Amsterdamse jongeren van SG Reigersbos hebben op school bezoek gehad van de gastschrijvers van het festival. Geïnspireerd door hun bezoek schreven ze een eigen gedicht en presenteren dat in de Tolhuistuinzaal. Tussen de gesprekken door zijn er optredens van de gast-schrijvers Kleaver Cruz en Ricky Laurentius. Presentatie: journalist/host Bahram Sadeghi.

Let op: voor deze programma's zijn beperkt kaarten verkrijgbaar, reserveer snel als je erbij wilt zijn!

Vrijdag 13 oktober 17:30 uur: What Comes From Afar
Boeiend programma waarin jonge schrijvende Amsterdammers gesprekken voeren met Chuck Perkins en Kristina Kay Robinson, beiden uit New Orleans (USA). Ze spreken over het schrijven, presenteren en lezen van literatuur.