Scholen kunnen zich nu aanmelden voor VSB Jongerendebat

Traject
Het VSB fonds stelt School der Poëzie in staat om met een heel aantal vo scholen, leerjaar 5 en 6, het jaarlijkse VSB Jongeren Debat te organiseren. Vakdocenten van School der Poëzie komen naar uw school en geven per groep een aantal lessen poëzie en een aantal lessen debatteren en essay schrijven. De beste debaters en essayisten maken kans op een plaats in het jaarlijkse Jongeren Debat.

Slotmanifestatie
De geselecteerde jongeren worden met hun hele klas uitgenodigd voor het jaarlijkse VSB Jongeren Debat op woensdag 22 mei 2013 in en rond Theater MC In Cultuurpark Westergasfabriek te Amsterdam: Tijdens een wervelend programma debatteren jongeren van diverse scholen uit Nederland en België onder leiding van dichter, zanger, presentator Rick de Leeuw. Ieder jaar schrijft een belangrijke Nederlandstalige dichter een essay over actuele Nederlandstalige poëzie, speciaal voor dit programma. De zaal wordt actief bij het programma betrokken.

Kosten
De kosten voor uw school blijven beperkt tot de kosten van de lessen bij u op school (betaling met cultuurkaart mogelijk). Vervoer en deelname aan het debat op 22 mei zijn geheel gratis.

Vragen of meer informatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. T: 020 330 7817 of vers@schoolderpoezie.nl
 

VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International. VERSwordt financieel mogelijk gemaakt door het VSBfonds