xx

VSB Poëzieprijs door de ogen van Deventer jongeren

Op dinsdagmiddag 29 januari dragen de beste jongeren uit Deventer hun eigen gedicht voor tijdens een wervelende VERS PoëzieRevue in de Deventer Schouwburg. Ruim 150 derdeklassers van De Boerhaave en Het Stormink schreven de afgelopen weken hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Dit in het kader van VERS, een landelijke poëziemanifestatie rond de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2013. De makers van de mooiste gedichten dragen deze zelf voor in de VERS PoëzieRevue. Aanvang: 14:00 uur.

 Tussen de gedichten door zijn er optredens van actrice Dette Glashouwer, dichter Anne Vegter en urban dance group Turn it Loose. De voordrachten van de jongeren worden ondersteund door live muziek van pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

 De jury bestaat uit Anne Vegter (genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2012), Coby Folkersma (Openbare Bibliotheek Deventer), Henny Brendeke (Openbare Bibliotheek Deventer) en Sander Grootendorst (redacteur bij dagblad De Stentor). De jury  selecteer vier winnaars. Deze jonge talenten gaan door naar de landelijke finale op 22 mei 2013 in het MC Theater te Amsterdam.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd om de VERS PoëzieRevue bij te wonen.
Datum Dinsdag 29 januari
Tijd 14:00 uur
Locatie Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer
De toegang is gratis. Voor deze voorstelling kunt u zich aanmelden via vers@schoolderpoezie.nl of via t: 020-3307817