xx

Winnaars PoëzieRevues Haarlem

Maandag 22 april stonden 70 jongeren van het Coornhert Lyceum uit Haarlem op het podium van De Toneelschuur. Aan het einde van een wervelende literaire show, met optredens van Turn it Loose, dichter(es) Ellen Deckwitz die een aantal heel grappige gedichten voordraagt en Marlyn Coetsier, die ontroert iedereen met haar “Harry Harses”, een handpop die verliefd wordt op een foto van een mooi meisje, reikt een deskundige jury de prijzen uit.

objecttheatermaker en poppenspeler Marlyn Coetsier

De jury  bestond uit mevrouw van de Velde (Coornhert Lyceum), Charlotte Wiethoff (Frans Halsmuseum) en  Ellen Deckwitz (dichter) bij de ochtend-revue. ’s Middags zaten meneer Jacobs (Coornhert Lyceum), Jos Heeremans (RTV NH) en Ellen Deckwitz in de jury.

De jury van de middag-revue

 De eerste prijs in de ochtend-revue ging naar Aleyna Shahin. Zij schreef het gedicht ‘Eens was ik een mens’.  Dit gedicht sprong er qua tekst en voordracht uit. Aldus de jury.

Johanna de Gruyter uit klas 1GA werd met haar gedicht ‘Een groot bad van rust’ verkozen tot winnaar van de middag-Revue.  De jury:  “Een gedicht waarin zij een zeer herkenbare situatie beschrijft, met een fantastische slotzin”

Alle winnende gedichten staan hier

De winnaars van de ochtend-revue

 

  

Een groot bad van rust

Ik lig op de groene bank
Ik zweet alsof ik doodga

 

Mijn keel is rauw
Toch praat ik

 

Ik praat tegen mijn iPod
Ik praat tegen een schilderij
Ik praat tegen de kerstboom
en het eenzame zoutvaatje op de tafel

 

Inademen gaat moeilijk
Uitademen ook

 

Mijn haar is een plakje op  mijn hoofd

 

Zusje jarig
1e kerstdag
2e kerstdag

 

En een hoop
ANTIBIOTICA