winnaars Den Haag

Winnaars voorronde Den Haag bekend

Op vrijdag 6 april debatteerden ruim 16 jongeren van het Rijswijks Lyceum en het Haags Montessori Lyceum er stevig op los met stellingen over poëzie in Studio B van de Centrale Bibliotheek Den Haag. Ook lazen een aantal jongeren hun essay voor. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs.

De debatten werden afgewisseld met een optreden van dichter Andy Fierens. De presentatie was in handen van Bahram Sadeghi.

Een deskundige jury selecteerde aan het einde van de show een aantal finalisten: Lucas, Sanjiv, Roy en Quintus mogen als debaters naar het Slotdebat in Amsterdam. Aleksandros won met het essay Cogito. Na de voorronde in Den Haag mogen zij op dinsdag 17 april 2018 naar het OBA Theater in Amsterdam voor de finale. De jury bestond uit Peter Swanborn (dichter en journalist), Harry Zevenbergen (dichter/performer en bloemlezer), en Saskia Bruines (wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs in Den Haag)