dichterbij
Nieuw festival met poëzie en muziek in het Westerpark

Dichterbij

Zondag 23 juni is Dichterbij (voorheen Juni Gedicht), een nieuw festival met poëzie en muziek in het Westerpark! Ontdek het park met dichters en singer-songwriters, in het gras, aan het water en op het plein. Dichterbij wordt georganiseerd door GRAP, in samenwerking met School der Poëzie, Gemeente Amsterdam, Mokumboot, Westergas en Kunsttraject.

De dag bestaat uit een gevarieerd programma waaronder:

Poëzie en muziek op het plein
Podiumprogramma met optredens van onder andere dichters en artiesten. Er is een groot retrospectief van F. Starik door Kunsttraject en ook komt Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja voordragen. Muziekoptredens zijn er van onder andere broeder Dieleman, Stroomduiker, Sterre Nacca x CRZE en Bekir. 

Dichterbij ter water 
Het Westerpark ligt aan het water. Stap in een sloep en luister naar bijzondere verhalen, gedichten en muziek. Niets is fijner dan rustig op het water luisteren naar een mooi verhaal, een bijzonder gedicht of een prachtig lied. 

Luister in het gras
Bomen, vogels, zon, een briesje en overal stemmen van dichters in het gras die voordragen uit eigen werk. Luister ook naar het werk van jonge singer-songwriters die akoestisch spelen in het gras. Onder andere VALENTINE, Zoë Gerritsen, Renée Spijker en AYONNE treden op. 

Hiphop Area
Hiphop is de poëzie van de straat. De mannen van SoulTrash leren je alle tips en tricks.

Voor de agenda:
Zondag 23 juni I Dichterbij I Westerpark Amsterdam
Tijden: 15:00 - 21:00 I Entree: gratis 

Over GRAP:
GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

Over Dichterbij: 
De dag wordt georganiseerd door GRAP in samenwerking met School der Poëzie, Gemeente Amsterdam, Mokumboot, Westergas en Kunsttraject. Voor meer info: www.grap.net.