poezieweek

Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen!  

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari 2019. Het thema is vrijheid, onder het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’. Tom Lanoye schrijft het Poëziegeschenk Vrij — wij?, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie.

#Gedichtendag
Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, -programma’s en -activiteiten is één dag simpelweg veel te kort! De week begint met Gedichtendag. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline. Bekijk de tips om aan de slag te gaan met Gedichtendag.

Hoogtepunten van de Poëzieweek
Verdere hoogtepunten in de Poëzieweek zijn: de Grote Startshow in Antwerpen, het NK Poetry Slam, de Turing Gedichtenwedstrijd, waar ook de genomineerden voor De Grote Poëzieprijs worden bekendgemaakt en de Awater Poëzieprijs.  School der Poëzie organiseert in de Poëzieweek onder andere Revues in Lelystad en Amsterdam en is betrokken bij de avond van de Stadsdichter in Hilversum. Kijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is. 


De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, De Nieuwe Oost | Wintertuin en School der Poëzie. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.